מתכוני אזני המן מיוחדים

חסי סגל

אוזני המן קרמל ואגוזים

אוזני המן ממכרות מבצק חמאתי מלית קרמל נוזלת וקראנץ אגוזים. תתכוננו להתמכררר...

אזני המן קרמל.png

30-35 יחידות

 

לבצק:

420 גרם קמח ( 3 כוסות)

200 גרם חמאה רכה

120 גרם אבקת סוכר ( 1 כוס)

1 ביצה

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

למלית:

300 גרם תערובת אגוזים (אני השתמשתי בחצי אגוזי לוז קלופים וחצי פקאן) אפשר כל סוג שאוהבים

לקרמל:

200 גרם סוכר לבן (1 כוס)

170 מ"ל שמנת מתוקה חמה מאוד

קורט מלח אטלנטי/מאלדון

 

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל רכיבי הבצק מערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים.

מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעובי אחיד ומקררים מינימום שעה.

בנתיים מכינים מלית קרמל אגוזים:

מניחים אגוזים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות .

מצננים וקוצצים.

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל.

במחבת מניחים סוכר על אש בינונית עד שנוצר קרמל בהיר (לוקח כמה דקות)

מערבבים עם כף עץ מוסיפים שמנת מתוקה חמה בהדרגה.

ומערבבים בזריזות לקבלת ממרח חלק מוסיפים אגוזים ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים בקרמל.

מניחים בצד להתייצבות.

( חשוב שהמלית תנוח להתייצבות )

 

הרכבה:

קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס״מ . מניחים כפית (לא יותר הם נפתחים אם יש הרבה מלית אגוזים)

מניחים מלית אגוזים במרכז כדור קטן. וסוגרים לצורת אוזני המן הדוקה .

מכניסים את אוזני המן למקפיא לשעה (לא לוותר על המקפיא. חשוב מאוד שהאוזני המן לא יפתחו במהלך האפיה וישמרו על צורה יפה.)

מחממים תנור 175 מעלות,

אופים 12-15 דקות בודקים שהן זהובות ומצננים

*** לא לוותר על פעמיים קירור הבצק זה מה שמבטיח אוזני המן יפות ופריכות ויציבות.

אוזני המן אמסטרדם

בסיס העוגיות מבוסס על מתכון של נטלי לוין (עוגיונט❤️) עם שינויים קלים שלי.

למתכון:

60 גרם שוקולד חלב

150 גרם קמח לבן

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

30 גרם אבקת קקאו איכותית וכהה

60 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

1 ביצה L

למילוי: פרלינים שוקולד לבן (נמכר בחניות מתמחות)

ניתן להכין פרלינים ביתיים:

ממיסים שוקולד לבן איכותי יוצקים בתבנית חצי כדור מקפיאים להתייצבות.

 

אופן ההכנה:

במעבד מזון מניחים שוקולד וקמח ואבקת סוכר וקקאו מלח עד שמתקבלת אבקה דקה מאוד.(חשוב שהשוקולד יהיה טחון דק שהרידוד יהיה נוח יותר)

ומוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.

מוסיפים ביצה לקבלת בצק אחיד.

משטחים ועוטפים בניילון נצמד.

מקררים שעתיים עד לילה במקרר.

מקמחים משטח עבודה מעט מאוד מקומח (על נייר אפיה מאוד נוח)

קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ

מניחים פרלין במרכז סוגרים לצורת אוזן המן הדוקה.

מקפיאים לחצי שעה (כדי לשמור על צורה הדוקה שלא נפתחת)

מחממים תנור ל160 מעלות.

אופים 10 דקות.

ומצננים.

טיפים:

כעבור כמה שעות הפרלין מתקשה וכבר לא נוזלי (אפשר לחמם דקה שתיים בתנור)

אפשר לשמור את האוזני המן לא אפויות חודש במקפיא ולאפות טרי כשרוצים.

חסי סגל קונדיטורית מזה עשור.
מנחת סדנאות אפיה, בלוגרית, מפתחת מתכונים,צלמת מזון וסטייליסטית

למתכונים נוספים בבלוג לחצי כאן
הבלוג נפתח כדי להנגיש את כל נושא האפיה הביתית וגם המורכבת לכל בית תוך כדי מתן תשובות אונליין,
מאוד מאמינה קודם כל בטעם, יופי זה בונוס.